Föräldrarvandring

Har du barn i åldern 11-16 år?

Vill du veta mer vad som händer på kvällar på stan en helgkväll?

Vill du göra en viktig insats för våra tonåringar?

Ett sätt att minska riskerna för undgdomar är närvarande föräldrar och andra vuxna.

vår närvaro har en lugnande inverkan och uppskattas mycket av ungdomarna.

Det här är skälen till att vi föräldravandrar varje fredag och vissa lördagar under skolterminerna samt de dagar där extra behov finns, t.ex. skolavslutningar.

• Vi stöttar tonåringarna och förbygger problem genom vår närvaro.
  • Vi är aktiva och pratar med alla unga vi möter. Det skapar en lugn miljö, ger stöd och trygghet. Ungdomarna vet att vi är där för deras skull och vi är nästan alltid välkomna.
  • Vi är en bra ursäkt för undgomarna att komma ur jobbiga situationer utan prestigeförluster.
  • Vi finns där i första hand som engagerade vuxna som inte dömer eller moraliserar, en är tydliga med vad som acceptabelt.
  • Vi träffar många härliga ungdomar, skapar värdefulla kontakter med andra föräldrar, får trevligt sällskap samt motion. Under fyra timmar hinner vi utbyta erfarenheter och ge varandra stöd i att vara tonårsförälder! Det ger trygghet och styrka.
  • Vi får kunskap om våra ungdomars vardag vilket ger oss insikt och förståelse för deras liv.
  • Vi är inte poliser eller myndighetspersoner och har inga andra krav på oss än vem som helst.

Vill Du veta mer eller anmäla dig, kontakta oss!

Föreningen Föräldravandring på Östermalm 070-331 25 00