Fotbollsprofilen 4-9

Fotbollsprofilen 4-6

För de elever som söker fotbollsprofil inför årskurs 4 välkomnar vi er till en prova på träning tillsammans med våra nuvarande fyror i profilen. Där får man testa på vad det innebär att delta på profilens verksamhet.

Träningen sker vid två olika tillfällen.

För de eleverna som redan går på skolan i årskurs 3 så är tillfället i Engelbrektsskolans idrottshall tisdag 21/2 kl. 15.00-16.00.

För de elever som sökt till Engelbrektsskolan från annan skola och fått ett besked om att man blivit antagen så är man välkommen i slutet av april, exakt datum återkommer vi med.

Samling för båda tillfällena är kl. 14.45 utanför idrottshallen på skolgården.

Fotbollsprofilen 7-9

Elever som söker till fotbollsprofilen inför blivande årskurs 7 via skolval Stockholm kallas till en färdighetsmätning den 17 februari kl 13:00 i Johan Björkmans hall (T-bana Ropsten, Hjorthagens ip). Mail skickas ut till alla som sökt till profilen. Elever som idag går på fotbollsprofilen i årskurs 6 på Engelbrektsskolan och söker fortsättning på profilen ska inte komma till testet utan testas internt.

/sites/default/files/engelbrektsskolan_uppstart_fotbollsprofil.pdf

Engelbrektsskolans fotbollsprofil certifierad även läsåret 16/17

Även detta år har Engelbrektsskolan blivit certifierade av Stockholms fotbollsförbund som en del i kvalitétsäkringen av profilarbetet och fått högsta betyg på en tre-stjärnig skala.

Certifieringen innebär att profilen har:

• Tillgång till 2 instruktörer där 1 har minst "gamla" Advance eller "nya" Uefa B och 1 minst B Ungdom
  • 2-3 träningspass schemalagda på förmiddagar på minst 80 min/pass
  • Studieplan finns, följs och lämnas in till StFF. Studieplan ska även innehålla teoretiska moment och SvFF:s material med rörliga bilder ska användas
  • Skolan ska samverka med Stockholms Fotbollförbund och närliggande förening
  • Tillgång till konstgräsplan + inomhushall/uppvärmd konstgräsplan