Engelbrektsskolan får spetsutbildning i matematik!

Skolverket har fattat beslut utifrån Stockholm stads ansökan om att Engelbrektsskolan ska få delta i försöksverksamheten med riksrekryterande spetsutbildning i grundskolans högre årskurser.
Det innebär att vi från och med höstterminen 2014 kommer att ta in upp till 30 elever per år i årskurs 7 på basis av deras kunskaper och färdigheter i matematik, till en kvalificerad fördjupning inom ämnet matematik. I sin förlängning knyter utbildningen an till en fortsättning på såväl Norra Real som KTH.

Denna spetsutbildning blir ytterligare en utveckling av vår profilverksamhet, samtidigt som den bygger på den allra första profilen i Ma/NO som startades på Engelbrektsskolan för över tjugo år sedan. Den stämmer också väl in i vår skolas ambition att ge våra elever den högsta möjliga kvaliteten i undervisningen och de bästa förutsättningarna för vidare studier.

Tomas Hultquist, rektor

Ansökan till utbildningen görs endast 15 januari-15 februari via den centrala e-tjänsten i Stockholms stad.
www.stockholm.se/skolval