Profildagen för Ma/NO

Under fredagen var de olika grupperna i Ma/NO-profilen ute på diverse besök. År 6, 7 och 9 tog en tur till Södertälje och hade en mycket trevlig dag på Tom Tits. Väl där så fick eleverna välja själva om de ville testa på experiment på egen hand eller om de ville titta på de experimentshowerna som fanns.

Favoriten bland eleverna verkade vara ”centrifugen” som fanns i utomhusparken, men även rutschbanan var det många elever som testade på.

Tekniska museet fick besök från år 4 och 5. Eleverna skulle främst fokusera på utställningen ”Mega Mind”, där man t.ex. kunde arbeta med olika uppdrag som var kopplade till hjärnan.

Slutligen har vi eleverna i år 8, som var på Vetenskapens hus. Där de engagerat arbetade på med programmering av Lego-robotar. De avslutade med att köra en hinderbana med sin robot, mycket spännande.

Tack alla elever och berörd personal för en mycket väl genomförd dag!

Hälsningar Jessica Andreasson