Antagningsprov

Är du intresserad av matematik? Sök till "Spetsutbildning i matematik" till årskurs 7 läsåret 19/20.

• Du söker för ditt barn via nättjänsten Skolval Stockholm mellan den15 januari och 15 februari.
  • Det är riksintag vilket innebär att du är välkommen att söka oavsett vilken kommun du och ditt barn bor i.
  • För att skriva antagningsprovet ska ditt barn ha lägst betyget B i matematik från höstterminen 2018.
    • Scanna och skicka in ditt barns till betyg-maspets@stockholm.se senast den 15 februari.
    • Efter att du ansökt och skickat in betyget är ditt barn välkommen till Engelbrektsskolan för antagningsprov.

Antagningsprov

Antagningsprov hålls lördagen den 16/2 2019  kl 09.00 på Engelbrektsskolan.

08.50 Samling i skolan. Följ skyltarna från entrén.

09.00 Skriftlig huvudräkningdel 30 min.

09.30-09.45 Kort paus med lättare förfriskningar.

09.45-11.15 Skriftlig problemlösning 90 minuter.

Så här går det till

• Medtag egen penna, sudd och linjal.
  • Miniräknare får du låna
  • Det är inte tillåtet att använda egna miniräknare eller mobiltelefon.

Antagning

• 20 av 30 elever kommer att antas på de resultat som antagningsprovet visar.
  • 20 elever kommer att kallas i ett separat mail till ett kompletterande muntligt prov i grupp den 20/2.
  • Den muntliga delen kommer att vara på Engelbrektsskolan. Första gruppen startar kl 13.00
  • I varje grupp kommer det vara 4-5 elever som samtalar om några matematiska problem i 30 minuter.
    • Kallelsen skickas per mail så snart rättningen av antagningsprovet är klar och absolut senast måndag den 18/2..

Av de som genomför den muntliga delen kommer tio att erbjudas en plats till spetsutbildningen i matematik.

Resultat meddelas den 15/3 när vårdnadshavare loggar in i Skolval Stockholm.

Antagningsbesked skickas också till de elever som antas till Engelbrektsskolans spetsutbildning.

Har du frågor, kontakta:

Ylva Modig, lärare i matematik