Fotbollsprofilen 4-9

Fotbollsprofilen 4-6

För de elever som söker fotbollsprofil inför årskurs 4 välkomnar vi er till en prova på träning tillsammans med våra nuvarande fyror i profilen. Där får man testa på vad det innebär att delta på profilens verksamhet.

Träningen sker vid två olika tillfällen.

För de eleverna som redan går på skolan i årskurs 3 så är tillfället i Engelbrektsskolans idrottshall tisdag 21/2 kl. 15.00-16.00.

För de elever som sökt till Engelbrektsskolan från annan skola och fått ett besked om att man blivit antagen så är man välkommen i slutet av april, exakt datum återkommer vi med.

Samling för båda tillfällena är kl. 14.45 utanför idrottshallen på skolgården.

Fotbollsprofilen 7-9

Elever som söker till fotbollsprofilen inför blivande årskurs 7 via "Skolval Stockholm" kallas till en färdighetsmätning den onsdag 21:a februari kl 13:00 i Johan Björkmans hall (T-bana Ropsten, Hjorthagens IP). Mail skickas ut till alla som sökt till profilen. Elever som idag går på fotbollsprofilen i årskurs 6 på Engelbrektsskolan och söker fortsättning på profilen ska inte komma till testet utan testas internt.

/sites/default/files/engelbrektsskolan_uppstart_fotbollsprofil.pdf

DIF och Engelbrektsskolan förlänger sitt avtal

Djurgården Fotboll och Engelbrektsskolan förlänger sitt avtal om fotboll i skolan för årskurs 4 till 9.

I dagarna förlängdes det avtal som Engelbrektsskolan och Djurgårdens IF har haft sedan 2005 som syftar till att ge eleverna som går på skolans fotbollsprofil träning eller teori tillsammans med Djurgårdens akademitränare.

Det nya avtalet understryker det framgångsrika arbetet mellan Engelbrektsskolan och Djurgården som sedan många år är en viktig samarbetspartner. En viktig framgångsfaktor i detta samarbete har varit samsynen på balansen mellan skola och fotboll [läs mer

Jonas Riedel

Engelbrektsskolans fotbollsprofil certifierad även läsåret 16/17

Även detta år har Engelbrektsskolan blivit certifierade av Stockholms fotbollsförbund som en del i kvalitétsäkringen av profilarbetet och fått högsta betyg på en tre-stjärnig skala.

Certifieringen innebär att profilen har:

• Tillgång till 2 instruktörer där 1 har minst "gamla" Advance eller "nya" Uefa B och 1 minst B Ungdom
  • 2-3 träningspass schemalagda på förmiddagar på minst 80 min/pass
  • Studieplan finns, följs och lämnas in till StFF. Studieplan ska även innehålla teoretiska moment och SvFF:s material med rörliga bilder ska användas
  • Skolan ska samverka med Stockholms Fotbollförbund och närliggande förening
  • Tillgång till konstgräsplan + inomhushall/uppvärmd konstgräsplan

Läs om våra profiler här!

Profilledare Steve Posch
steve.posch@stockholm.se