Till innehåll på sidan

Daglig fysisk aktivitet på elevernas villkor med Djurgårdens IF Skolidrottsförening

Engelbrektsskolan har sedan 15år tillbaka ett nära samarbete med Djurgården Fotboll men under det senaste året har vi valt att utveckla detta genom att även samarbeta med Djurgårdens IF Skolidrottsförening.

En skolidrottsförening är barn och ungas egen förening där eleverna blir medlemmar och därefter kan delta på mängder av skolidrottspass helt kostnadsfritt. Eleverna kan i Skol IF själva bestämma vilka pass som ska genomföras, det kan utbilda sig inom ledarskap och de kan sitta med i skolans egen styrelse som är de vilka styr verksamheten. Som stöd finns en heltidsanställd Idrottsledare från Djurgården som arbetar med att stötta eleverna att förverkliga sin förening samt organisatoriskt, administrativt och metodstöd från Djurgården centralt.

Skol IF bedriver verksamhet både för skoldagen mellan 07.00-09.00 och efter skoldagens slut mellan 14.00-17.00. Djurgårdsledaren arbetar dock under hela skoldagen för att både öka mängden fysisk aktivitet på raster både genom fler aktiviteter men även med bemötandefrågor för att göra den existerande verksamheten tillgänglig för fler. Det finns därmed utmärkta möjligheter för alla elever att få sin dagliga fysiska aktivitet innan de lämnar skolan för att på kvällen sen kunna ägna sig åt läxläsning och umgänge med vänner och familj.