Till innehåll på sidan

Avtal med Djurgårdens IF

Nyligen firade Djurgården Fotboll och Engelbrektsskolan 15 år av samarbete och det kommer att fortgå i minst tre år till. Ett nytt treårsavtal tecknades i veckan.

Ett glädjande besked för båda parter och Christian Krigström Gentile har vid det här laget hunnit skaffa sig god rutin på att förlänga samarbetet.
– Det här är faktiskt tredje gången, jag skriver avtal med Engelbrektsskolan. Första gången var i mitten på 2000-talet när vi skrev det allra första avtalet med mellanstadiet, högstadiet var ju redan igång då. När jag sedan kom tillbaks till Djurgården för andra gången 2017 var det här ett avtal som löpte ut som vi förnyade och nu gör vi det igen. Historiskt sett är det här ett av våra längsta samarbeten inom föreningen så det är väldigt roligt att det fortsätter. Det finns en ömsesidig uppskattning där det är glädjande att se hur bra Engelbrektsskolan hanterar Djurgården i skolverksamheten och vi hoppas och tror att de uppskattar hur vi möter upp eleverna på fotbollsplanen, berättar Christian och tillägger:
– Förutom att det är ett av föreningens längsta samarbeten, som är pågående just nu, så är det ur skolsamarbetssynpunkt ett av de längsta i Stockholm. Det ska vi så klart vara stolta över och det är också väldigt glädjande att fler och fler söker sig till skolan och fotbollsprofilen.

För Engelbrektsskolans biträdande rektor Pär Kalderén, som även ansvarar för fotbollsprofilen, pekar mungiporna också uppåt över att ett nytt treårsavtal nu är på plats.
– Vi är otroligt glada och stolta över att fortsätta samarbetet med Djurgården. Nu har vi förlängt avtalet  vilket i slutändan innebär att vi kommer att vara uppe i 18 år av samarbete när det här avtalet löper ut. Det är otroligt glädjande och väldigt stort för Stockholms stad och utbildningsförvaltningen att Engelbrektsskolan kan knyta det här avtalet med Djurgården som är ett av Stockholms finaste varumärken och finns i vår stadsdel. Så som kommunal skola är vi väldigt stolta att vi fick ihop det och att Djurgården valde att samarbeta med oss, summerar Pär.

Dela:
Kategorier: